O le a le faiga o le tu'uina o se paipa o le manava i se gasegase tigaina?

I a matou galuega faʻafomaʻi i aso taʻitasi, pe a fautuaina e le matou fomaʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi e tuʻu se paipa gastric mo se maʻi ona o tulaga eseese, o nisi tagata o le aiga e masani ona faʻaalia manatu e pei o luga.O lea la, o le a tonu le faagaau gastric?O ai tagata gasegase e mana'omia ona tu'u se paipa gatric?

2121

I. O le a le faagaau o le manava?

O le gastric tube o se paipa umi e faia i le silikoni faafomaʻi ma isi mea, e le faʻamaʻaʻa ae e iai ni mea faigata, e eseese le lautele e faʻatatau i le sini ma le ala o le faʻaofiina (e ala i le isu poʻo le gutu);e ui ina ta'ua fa'atasi o le "gastric tube", e mafai ona vaevaeina i le gastric tube (o le tasi pito i totonu o le vaega o mea'ai e o'o atu i le manava lumen) po'o le jejunal tube (o le tasi pito i totonu o le digestive tract e o'o atu i le amataga o le tootoo laiti) e fuafua i le loloto o le. fa'aofi.(o le tasi pito o le vaega o mea'ai e o'o atu i le amataga o le tootoo laiti).Faʻalagolago i le faʻamoemoega o togafitiga, e mafai ona faʻaogaina se paipa gastric e tui ai vai, meaʻai vai poʻo vailaʻau i totonu o le manava o le tagata maʻi (poʻo le jejunum), poʻo le faʻafefe o mea o loʻo i totonu o le meaʻai ma mea lilo i fafo o le tino e ala i le fa'agaau o le manava.Faʻatasi ai ma le faʻaauau pea o le faʻaleleia o meafaitino ma le gaosiga o gaosiga, ua faʻaleleia atili le lamolemole ma le faʻafefeteina o le gastric tube, lea e faʻaitiitia ai le faʻafefe o le gastric i le tino o le tagata i le taimi o le tuʻuina ma le faʻaogaina ma faʻalauteleina lona ola tautua i tikeri eseese.

I le tele o tulaga, e tu'u le paipa gastric i totonu o le nasal cavity ma le nasopharynx i totonu o le vaega o mea'ai, lea e mafua ai sina fa'aletonu i le ma'i ma e le afaina ai le tautala a le tagata ma'i.

Lona lua, o ai tagata gasegase e manaʻomia ona tuʻu i ai le faagaau gastric?

1. O nisi o gasegase ua matua vaivai lava pe leai foi le malosi e lamu ma foloina meaai mo mafuaaga eseese, o lea afai e faamalosia i latou e ave meaai e ala i le gutu, e le gata i le lelei ma le tele o meaai e le mafai ona mautinoa, ae o meaʻai e mafai foi ona mautinoa. ulufale sese i le ea, e oo atu ai i ni taunuuga ogaoga e pei ole niumonia aspiration poo le asphyxia foi.Afai tatou te faʻamoemoe vave i meaʻai faʻamalositino, o le a faigofie ona mafua ai le gastrointestinal mucosa ischemia ma le faʻaleagaina o pa puipui, lea o le a oʻo atu ai i faʻalavelave e pei o le peptic ulcer ma le toto.Tulaga ogaoga e mafai ona oʻo atu ai i le le mafaia e tagata mamaʻi ona 'ai malie e ala i le gutu e aofia ai: mafuaʻaga eseese o le faʻaletonu o le mafaufau e faigata ona toe faʻaleleia i totonu o se taimi puʻupuʻu, faʻapea foʻi ma le faʻaleagaina o le foloina e mafua mai i le taʻavale, oona, manua o le ivi. , Green-Barre syndrome, tetanus, ma isi;tulaga faaumiumi e aofia ai: o le taunuuga o nisi o faamaʻi neura tutotonu, maʻi neuromuscular faaumiumi (maʻi o Parkinson,, myasthenia gravis, faamaʻi neu afi, ma isi) i mastication.Tulaga tumau e aofia ai le fa'ai'uga o nisi o fa'ama'i o le tino, fa'ama'i neuromuscular (ma'i o Parkinson, myasthenia gravis, fa'ama'i o le neura, ma isi) e i ai se a'afiaga alualu i luma i le mastication ma le foloina o galuega seia o'o ina matua leiloa.

2. O nisi o gasegase e maua i faʻamaʻi tuga e masani ona i ai le tuʻufaʻatasiga o le gastroparesis (o le peristaltic ma le digestive functions o le manava e matua faʻavaivaia, ma o meaʻai e ulu atu i totonu o le manava e mafai ona faigofie ona mafua ai le faufau, puaʻi, taofi o mea o loʻo i totonu o le manava, ma isi), poʻo totonu. ma'i ma'i pancreatitis, pe a mana'omia mea'ai i luga ole laiga, tu'u faagaau jejunal ina ia mafai ai e meaai, ma isi mea, ulu tuusao i le tootoo laiti (jejunum) e aunoa ma le faalagolago i le gastric peristalsis.

O le tuʻufaʻatasia taimi o le gastric tube e fafaga ai meaʻai i tagata mamaʻi ma nei ituaiga o tulaga e lua e le gata e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻalavelave ae faʻamautinoa foi le lagolago i meaʻai i le tele e mafai ai, o se vaega taua o le faʻaleleia o le faʻasologa o togafitiga i se taimi pupuu. , ae o loʻo tupu foi o se tasi o faiga e faʻaleleia ai le lelei o le olaga o tagata gasegase i se taimi umi.

3. Faʻalavelave faʻaleagaina o le gastrointestinal tract e pei o le faʻalavelave o le intestinal ma le taofiofia o le manava e mafua mai i mafuaʻaga eseese, edema ogaoga o le mucosa gastrointestinal, pancreatitis acute, aʻo leʻi maeʻa ma le maeʻa o taotoga gastrointestinal eseese, ma isi, e manaʻomia ai le toomaga le tumau o le faʻaosofia atili ma le avega i luga. o le gastrointestinal mucosa ma totoga o le manava (pancreas, ate), pe manaʻomia le taimi e faʻamalolo ai le mamafa i totonu o le manava o loʻo faʻalavelaveina, e manaʻomia uma ala faʻapipiʻiina e faʻafeiloaʻi ai. o sua fa'amama fa'alilo i fafo o le tino.O lenei paipa fagogo o se faʻaʻauʻau faʻatasi ma se masini faʻapipiʻi le lelei o loʻo faʻapipiʻi i le pito i fafo e faʻamautinoa ai le faʻaauau pea o alavai, o se taotoga e taʻua o le "gastrointestinal decompression".O lenei faiga o se fua aoga e faʻamalolo ai le tiga o le maʻi, ae le o le faʻateleina.E le gata o le faʻamaʻi o le manava o le tagata maʻi, tiga, faufau ma puaʻi e faʻaitiitia tele pe a maeʻa lenei faiga, ae faʻaitiitia foi le lamatiaga o faʻafitauli, ma faʻatupuina tulaga mo togafitiga faʻapitoa.

4. Le manaʻomia mo le mataʻituina o faʻamaʻi ma suʻega fesoasoani.I nisi o gasegase e sili atu le ogaoga o le manava o le manava (e pei o le gastrointestinal bleeding) ma ua le mafai ona talia le gastrointestinal endoscopy ma isi suʻega, e mafai ona tuʻu se paipa gastric mo se taimi puupuu.E ala i alavai, e mafai ona matauina ma fuaina suiga i le aofa'i o le toto, ma e mafai ona faia nisi o su'ega ma au'ili'iliga i luga o le vai fa'amama vai e fesoasoani ai i foma'i e fuafua le tulaga o le ma'i.

5. Ta'ele'ele'ele ma fa'amama e ala i le tu'uina o se fa'agaau.Mo le afaina tele o nisi oona e ulu atu i le tino e ala i le gutu, o le gastric lavage e ala i le gastric tube o se fua vave ma aoga pe afai e le mafai e le tagata maʻi ona felagolagomaʻi ma puaʻi na o ia, pe a le malosi le mea oona.O mea oona ia e taatele e pei o: fualaau moe, vailaau fa'ama'i o le organophosphorus, ava malosi tele, u'amea mamafa ma nisi mea 'ona.O le paipa o le manava o loʻo faʻaaogaina mo le gastric lavage e manaʻomia le tele o le lautele ina ia puipuia ai le poloka o mea o loʻo i totonu o le manava, e afaina ai le lelei o togafitiga.


Taimi meli: Apr-20-2022